Soorten Reiki

Soorten Reiki

 

Wij maken gebruik van het Tera Mai™ systeem. Dit healing-systeem is gebaseerd op de 4 elementen: Aarde, Water, Lucht en Vuur). Het Amerikaanse energiemedium Kathleen Milner heeft de naam aan dit healing-systeem gegeven en wereldwijd als beschermde handelsnaam geïntroduceerd.

 

De reden van dit trade mark is, dat iedereen die deze naam gebruikt verplicht is exact de initiaties op dezelfde manier door te geven zoals Kathleen Milner uitdraagt.

Iedereen is er dus zeker van dat hij of zij dezelfde initiaties krijgt.

 

Het verschil met de Usui Reiki is dat Tera Mai™ Reiki completer is, aangezien deze met alle elementen werkt en Usui Reiki enkel het element aarde.

 

Hieronder vindt u de andere aanvullingen waarmee wij (kunnen) werken

 

Chakra's en reiki

 

Chakra's zijn centra van geestelijke energie in het menselijk lichaam. De zeven belangrijkste chakra's lopen langs je wervelkolom tot aan je kruin. De chakra's (Sanskriet voor "wiel") zijn te vergelijken met een soort energiebronnen.

Kennis van chakra's kan (net als medische kennis) prettig en handig zijn maar is absoluut niet noodzakelijk voor het resultaat van Reiki behandelingen. Gericht werken met Reiki en chakra's is een verrijkende aanvulling op Reiki. Voor Reiki-masters en Reiki behandelaren kan het wel nuttig zijn om enige kennis te hebben van de chakra's en de bijbehorende betekenis en functie.

 

Chakra's nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Chakra's zijn verantwoordelijk voor de activering van de diverse lichaamsfuncties zoals ademen, spreken, lopen enzovoort.

 

Alle chakra's spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Ideaal zou zijn als alle chakra's open zouden zijn en even actief. Helaas is dit meestal niet zo.

 

Chakra's kunnen 'dichtzitten' waardoor blokkades in de energie ontstaan. Om dit te compenseren worden andere chakra's juist overactief, hetgeen weer tot andere problemen leidt. Via meditatie kun je bepaalde chakra's stimuleren om hun werking in evenwicht te brengen.