Wat is Reiki

Wat is Reiki

 

“Reiki” is de Japanse term voor universele levensenergie, bij de Chinezen bekend als “Chi”, bij de boeddhisten bekend als “Prana” en bij de christenen als “het Licht”.

 

Reiki is rond de vorige eeuwwisseling herontdekt door de Japanse monnik Mikao Usui. Het is een methode waarbij de universele levensenergie via het lichaam van de gever naar de ontvanger wordt geleid door middel van de handen. Deze worden op de ontvanger gelegd en de energie stroomt vanzelf. De ontvanger hoeft zich hiervoor niet uit te kleden, alleen is het wel verstandig om geen knellende kleding te dragen. Dit in verband met de energiestroom die door het lichaam loopt. Een Reiki behandeling geeft een lekker gevoel, alsof je zit te genieten van de zon, een lekker briesje, de samengebalde energie van golven, bergen en vele andere natuurverschijnselen die indruk op ons maken.

 

Reiki is geen religie, cultus of geloofssysteem. Het heeft niets te maken met occultisme of spiritisme. Ook is het geen suggestie of hypnose.

Bij Reiki wordt gebruik gemaakt van gekanaliseerde energie. Het is niet je eigen energie. Voor de gever van Reiki bestaat niet het gevaar de voor het eigen lichaam benodigde levenskracht kwijt te raken tijdens een behandeling.

 

Let op, Reiki is geen vervanger maar een ondersteuning van de reguliere medische wereld.